Inauguració del curs Acadèmic 2024

Info 20 Febrer 2024

Amb la solemnitat amb la qual caracteritza este acte, ahir dia 19 de febrer i en el Salò de Graus de la Facultat d'Infermeria i Podologia de la Univesitat de València, es va a celebrar la inauguració del curs 2024. La Mesa va a estar presidida accidentalment pel Vicepresident de l'Acadèmia el Dr. Julio Fernández Garrido, li acompanyava el Degà de la Facultat el Dr. Merelles Tormo; el President del CECOVA Dr. Tirado Darder; en representació del Conseller de Sanitat la Dra. Garrido Bartolomé i la Vicesecretària de l'Acadèmia la Dra. Casal Angulo.

Entre els assistents, el Dr. Collado Boira, Degà de la Facultat de Ciéncias de la Salut de la Univesitat Jaume I; el Dr. Gea Caballero, Degà de la Univrsidad Internacional de València, representants de societats científiques infermeres, AESME, AEQCV, AEEQ, així com la presència de nombrosos Acadèmics i Acadèmiques, professorat i un nodrit grup d'estudiants acompanyats per la Dra. Santainés Borredà i la Dra. Terrón Pérez.

Es va donar lectura a la Memòria de 2023, a continuació es va procedir al nomenament com a Acadèmic d'Honor al Dr. Manuel Amezcua Martínez, President de la Fundació Index d'Infermeria, prèviament a la imposició dels símbols de l'Acadèmia, el Dr. Faus Gabandé Acadèmic Numerari, va llegir la laudatio del nou acadèmic.

EL Discurs del nou Acadèmic, titulat: "La Infermeria, una professió i disciplina que avança pels seus valors. El discurs va transcórrer brillanment fent un recorregut per les fites de la Infermeria, destacant les innovacions que en les cures va aportar Juan Ciudad (Sant Joan de Déu), amb referències a la labor de Florence Nigtingale, finalitzant amb l'enumeració dels esdeveniments mes importants del segle passat i amb l'aprenentatge adquirit amb la pandèmia del Covid, finalitzar les seues paraules.

L'acte va concloure en nom del Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana Carles Mazón, quedant inaugurat el curs.